Kadın Çiftçiler Antalya’da yarıştı

25 September Tuesday, 2018
Kadın çiftçiler bu kez bilgi ve kültür yarışmasında ter döktü. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenlediği Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması’nın 12. etabı Döşemealtı’nda yapıldı.
Kadın Çiftçiler Antalya’da yarıştı Antalyalı kadın çiftçileri bir araya getiren düzenlediği Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması’na 8 kadın çiftçi katıldı. Yarışmacılara hayvancılık ve gıda konularında 15 soru yöneltildi.

Yarışma öncesi kadın çiftçilere hitabeden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Eli nasırlı kadın üreticilerimiz sayesinde Tarımın Başkenti unvanına sahibiz.” dedi.

Antalyalı kadın çiftçilerin her yıl yarışmayı heyecanla beklediklerini dile getiren Özen, “Antalya’da iki yıl önce ismini Toprağın Sultanları olarak koyduğumuz kadın çiftçilerimiz, günün 24 saatini ev işleriyle çocuğuyla, eşiyle ve tarlasında geçiriyor. Eli nasırlı kadın üreticilerimiz sayesinde Tarımın Başkenti unvanına sahibiz. Biz, kadın üreticilerimize ne kadar teşekkür etsek, güzel cümleler sarf etsek yarışmalar ve teknik geziler düzenlesek az kalır. Antalya’da kadın üreticilerimiz bilgiyi alıp sahada uygulama konusunda çok başarılar. Bu sebepten ötürü Kadın Üreticilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın tüm ilçelerinde yapılamaya devam eden yarışmanın 12. etabı olan Döşemealtı etabının birincisi  Ulkiye Saçdan oldu. İkinciliği Havva Ünsal kazanırken Kader Bulut da üçüncülük ödülünü aldı.

Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Antalya tarım ve Orman Kadın Çiftçiler Bilgi ve Kültür Yarışması tarım ve hayvancılık