Kadın işletmecilere süt hijyen eğitimi

10 September Thursday, 2020
Aksaraylı kadın işletmeciler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün düzenlediği süt hijyeni kursunu başarıyla tamamladı.
Kadın işletmecilere süt hijyen eğitimi Haber: Yaşar DALKILIÇ - Aksaray İl Enformasyon

Sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesi sırasında hijyen kurallarına tam uyulmasını sağlamak amacıyla Aksaray’da düzenlenen kursa 20 kadın işletmeci katıldı.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Gıda ve Yem Şube Müdürü Bayram Ali Keser, Kutlu Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Bölükbaş̧ ve teknik personel kursa katılan kadın işletmecileri yalnız bırakmadı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere belge verileceğini bayan üreticilerin her alanda olduğu gibi tarımsal üretiminde içinde yer almaları gerektiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklemeleri hakkında bayan kursiyerleri bilgi veren Saklav, 2021 yılında da bu eğitimlerin devam edeceğini, süt üretiminde Türkiye’de 8. sırada olan Aksaray'ın bu eğitimlerle sütün hijyen ve kalitesinde birinci sıraya yükselmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Kursa katılmaktan memnun olduklarını söyleyen süt üreticisi kadın çiftçiler eğitimlerin devam etmesini istediler. Burada öğrendikleri hijyen kurallarını işletmelerinde uygulayacaklarını belirten kursiyerler, sütte hijyenin önemine vurgu yaptı.
aksaray süt hijyen kadın çiftçi tarım ve orman eğitim kurs