Kadınların el emeğine rağbet yoğun

12 November Friday, 2021
Bilecik merkeze bağlı Yeniköy'de yaşayan 35 kadın bir araya gelerek üretime başladı. Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneği adı altında birleşen kadınların ürettiği yöresel ürünler ve yiyecekler, şehir dışından gelenlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Kadınların el emeğine rağbet yoğun Bilecik’te köylerinde ürettiklerini tanıtmaya çalışan 35 kadın 2014 yılında bir araya geldi. Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneğini kuran kadınlar birlikte üretime başladı.

Bilecik-Söğüt kara yolu kenarında kurdukları tesiste ürünlerini de satan kadınların el emekleri şimdilerde yoğun rağbet görüyor.

Dernek kurucularından Necla Türker, Şu anda destek almadıklarını ve tamamen kendi çabaları ile bugünlere geldiklerini ifade eden Türker, "Biz hazır olarak sadece İl Özel İdaresi'nin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli yapılıyor. Faaliyet gösterdiğimiz işletmede kiracı olarak bulunuyoruz. Ev yemekleri ve sabah kahvaltısı hizmetimiz bulunuyor. Tabaklarımızda az oluyor ama isteyene ilave yapıyorum. Kendim yaptığım için dökülmesini istemiyorum. Yemek, gözleme, mantı, tatlı bu şekilde ürünlerimiz var." diye konuştu.

Pandemide yeni normalle birlikte işlerinde hareketlilik başladığını aktaran Türker, şöyle devam etti: "Biz de daha çok tanınmaya başladık. İnşallah ilerleyen günlerde daha çok misafir ağırlamak isteriz. En son ağırladığımız bir grup oldu, yöresel ürünlerimizden tükettiler. Kadınlar isterse her şeyi yapar. Biz de istedik. Çaba gösteriyoruz. Elimden geldiği kadarıyla doğal ürünlerimi tanıtmaya çalışıyorum. Satış yapıyorum. Misafirlerimizi bekliyoruz."

Yolcularda ürünlerden memnun.
bilecik yeniköy söğüt kadın üretim