Kahramanmaraş’ta gençler köy hayatını öğreniyor

21 December Friday, 2018
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Gençlik Merkezinin hazırladığı ‘Köyde Bir Gün’ projesi kapsamında 20 gönüllü genç, kırsalda 1 gün geçirerek, daha önce hiç bilmedikleri köy hayatı deneyimi yaşadı.
Kahramanmaraş’ta gençler köy hayatını öğreniyor Kahramanmaraş Elbistan Gençlik Merkezi, şehirde yaşayan gençlerin köy hayatını yerinde görmeleri ve teknolojiden uzak bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla ‘Köyde Bir Gün’ isimli proje hazırladı.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak belirlenen 20 genç, ilçeye 45 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallelerden Keçemağara Mahallesi’ne gitti.

Gençler, hayvanların bakımını yaptı. Koyunlara yem taşıyan gençler, hayatlarında ilk kez inek sağdı. Pınardan evlere su taşıyan gençler, akşam yemeği için de kolları sıvadı. Hamur yoğuran ve börek açan gençler, günün yorgunluğunu ise soba başında dinlenerek ve misafir oldukları ev halkı ile sohbet ederek attı.

Projeyle ilgili bilgi veren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, “Gerçekten de teknolojinin bizim hayatımızı esir aldığı şu günlerde bu proje çok anlamlıydı. Çok farklı bir gündü. Gençlerimizin gözlerindeki sevinç ve mutluluk buradan anlaşılıyor. Gençlerimizin bu projelere katılması bizi oldukça mutlu ediyor. Köy hayatı zor. Bu meşakkate alışmamız gerçekten çok zor. Alışmamız çok zaman alır. Hayatımızda farklı bir deneyim açısından güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Bize ev sahipliği yapan ve kapılarını açan muhtarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
kahramanmaraş elbistan genç köy