Kahramanmaraş’ta hastalık ve zararlılarla ilgili eğitim

25 February Tuesday, 2020
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde polikültür tarımın yaygınlaştırılması, bitki hastalık ve zararlıları ile bilinçli mücadele tekniklerinin uygulanması çalışmaları kapsamında çiftçilere badem yetiştiriciliği hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri hakkında çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.
Kahramanmaraş’ta hastalık ve zararlılarla ilgili eğitim Badem yetiştiriciliği konusunda en önemli faktörlerin dikim öncesinde gerçekleştirilecek olan arazi etüt planlaması, iyi bir toprak hazırlığı ve doğru çeşit seçimi olduğu vurgulanan toplantıda, badem bahçesi tesis edilirken birbirinin dölleyicisi konumunda olan en az iki çeşidin kullanılması ve bu çeşitlerin bölgeye uyumlu olması gerekliliğine dikkat çekildi.

Öte yandan Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi meyve bahçelerinde sorun olan karantina zararlısı Akdeniz meyve sineği popülasyonunun son durumu ve yapılan mücadele çalışmalarıyla ilgili Elbistan Ziraat Odası Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Yılmaz Kuş ve Gonca Pıçak tarafından hazırlanan sunumlar ile AMS tanıtım videoları gösterilerek İlçe Müdürlüğü personelleri, mahalle muhtarları ve üreticiler bilgilendirildi.
 
Toplantıda AMS’nin popülasyon durumu, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan mücadele çalışmaları, kurumlar ve STK'lar arasındaki işbirliği vb. konular görüşülerek, popülasyon takibinin düzenli yapılarak tedbirin elden bırakılmaması kararı alındı.