Kahramanmaraş’ta tarım eğitiminin yıl dönümü kutlandı

11 January Friday, 2019
Türkiye'de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü yurdun dört bir yanında kutlanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’taki kutlamalarda Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Akdamar gıda güvenliği ile ilgili konuşma yaptı.
Kahramanmaraş’ta tarım eğitiminin yıl dönümü kutlandı Haber: Erdem BAĞCI- Kahramanmaraş İl Enformasyon
Kamera: Muhammed AKGÜN- Zafer CANLI
 
Türkiye'de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü yurdun dört bir yanında kutlanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’taki kutlamaların adresi Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi oldu.
  
Buradaki kutlamaya katılan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Akdamar gıda güvenliği ile ilgili konuşma yaptı. Akdamar gıdaya ulaşımının dengelenmesi gerektiğinin vurgusunu yaparak “800 milyon insan açlıkla karşı karşıya, 1 milyar kişi yoksullukla boğuşuyor ve 500 milyon kişi obeziteyle mücadele ediyor. Gıda dağılımında bir dengesizlik var. Dünyada dört buçuk milyar ton gıda üretiliyor ama üçte biri israf olarak kayboluyor.” dedi.

Törende ayrıca örnek çiftçi Necip Duran’da ildeki ilk seracılık girişimini anlattı. Duran “Seramı ilk olarak 2007 yılında üç dönüm olarak kurdum. Çevremdeki pek çok kişi seracılığın Kahramanmaraş’ta olmayacağını düşünüyordu. Ancak ben seracılık ile ilgili bilinçli hareket ettim. Şuanda yaklaşık bin dönüme yakın alanda sera faaliyetleri yürütüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
maraş tarım sütçü imam kahramanmaraş