Kahramanmaraş’ta zeytin hasadı başladı

01 November Thursday, 2018
Türkiye'de zeytin üretiminde 6'ncı sıradaki Kahramanmaraş'ta yetiştirilen organik zeytinlerin hasadına başlandı.
Kahramanmaraş’ta zeytin hasadı başladı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 5 yıl önce başlatılan "Sır Barajı Havzası Organik Zeytin Yetiştiriciliği ve Tüketici Bilinci Oluşturma Projesi" kapsamında, merkez Onikişubat ilçesine bağlı Döngele Mahallesi'nde hasat etkinliği de düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mustafa Bozkurt ise Kahramanmaraş'ta 96 bin dekar alanda zeytin üretimi yapıldığını kaydetti.  Bozkurt “Yaklaşık 65 bin dekar alanda yağlık çeşit üretimimiz var, 31 dekar alanda da sofralık zeytinimiz var. Yıllara göre değişmekle birlikte üretimin iyi olduğu sezonda 25 bin tona kadar çıkan zeytin üretimimiz var. Yağlık çeşitlerde yaklaşık 5 bin ton zeytinyağı üretilmektedir.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, zeytin üretiminin artırılması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Erkoç “"Kahramanmaraş'ı zeytinyağı ve zeytin üretiminde Türkiye'de birinci sıraya getirmek istiyoruz. Şu anda Türkiye'de 6'ncı sıradayız. İmkanlar ölçüsünde zeytin fidesi dağıtmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda bölgenin zeytini olan Maraş yağlığı cinsini de yaygınlaştırmak için çaba gösteriyoruz. 2019'un sonbaharında yetiştirilen bu fidelerimizi çiftçilerimize dağıtmaya başlayacağız." İfadelerini kullandı.
 
zeytin kahramanmaraş hasat üretim