Kahramanmaraş’ta zeytin yetiştiriciliği eğitimi

16 March Monday, 2020
Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bilinçli tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Pazarcık ilçesi Sultanlar Mahallesi’nde "Zeytin Yetiştiriciliği - Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Yöntemleri", Eğrice Mahallesi’nde de "Antepfıstığı Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri ve Entegre Mücadele Programı" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Kahramanmaraş’ta zeytin yetiştiriciliği eğitimi

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bilinçli tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantılara, yörede faaliyet gösteren zeytin ve antepfıstığı üreticileri katıldı.

Son zamanlarda tüketicilerin zeytin ve zeytinyağına karşı ilgisinde gözlemlenen artış Pazarcık ilçesinin tarımsal üretim yelpazesine de yansıdı. İlçe genelinde üretim alanlarının hızla arttığı zeytin bitkisinin yetiştiriciliğinde de işin temelinden başlayarak tekniğine uygun modern yetiştiricilik yöntemlerinin uygulanması son derece önem kazandı.

Eğitimlerde geçmişten gelen alışkanlıkların günümüz zeytin yetiştiriciliğinde yeterli olmadığını vurgulayan uzmanlar, özellikle hastalık ve zararlılarla mücadelede teknik detayların üzerinde durdu. Ayrıca mücadelede tedbirli olmanın yanı sıra toprak işleme, budama, gübreleme ve sulama gibi kültürel işlemlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda da ayrıntılı bilgiler verildi.