Karabağ’da Türkiye’nin öncülüğünde tarıma başlandı

19 March Friday, 2021
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’ı ziyaret etti. Bakan Cebrayıl'da tohum ekti, Zengilan'da "Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Bahçesi'nde" fidan dikti.
Karabağ’da Türkiye’nin öncülüğünde tarıma başlandı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Azerbaycan’daki temaslarını sürdürüyor.

Bakan Pakdemirli Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev'le birlikte işgalden kurtulan Karabağ’ı ziyaret etti.

Bölgede incelemlerde bulunan Bakan Pakdemirli Cebrayıl'ın Soltanlı köyüne giderek, mevkidaşı Kerimov'la buradaki tarım arazisine mibzerle korunga tohumu ekti.

Heyet, Zengilan iline geçerek Ağalı köyündeki "Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Bahçesi"ne meyve fidanı dikti. Basına değerlendirmelerde bulundu.

Bölgenin henüz askeri mühimmat ve tehlikeli unsurlardan arındırılmadığını vurgulayan Pakdemirli, Karabağ'ın gelişimi için çalışacaklarını belirtti. "Bölgede ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeli var. Mevkidaşımla iki traktör yan yana korunga tohumu ekerek buradaki ilk tarım faaliyetini başlatmış olduk. İnşallah yerleşimin başlamasıyla birlikte çok ciddi şekilde tarım ve hayvancılık yapılabilecek. Askeri savaş bitti, şimdi bölgenin ekonomik olarak kalkınması gerekiyor. Biz dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Bu arazilerde tarım yapılması, hayvancılık, mera ve yaylalar konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Azerbaycanlı kardeşlerimizle Karabağ'ın imar ve tarımsal gelişiminde birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Azerbaycan Tarım Bakanı Kerimov da “Diğer alanlarda olduğu gibi tarım alanında da iş birliğimiz doğal ve zorunludur. Biz işgalden kurtarılan bölgelerde tarım sektörünün modern teknolojilerle geliştirilmesini planlıyoruz. Bu alanda da Türkiye ile iş birliği yapacağız.” ifadesini kullandı.
tarım orman bakan bekir pakdemirli azerbaycan karabağ