Karabük’te anıza doğrudan ekim tarla günü

17 July Tuesday, 2018
Karabük’te doğrudan anıza ekim makinesinin tanıtımı ve doğrudan anıza ekim makinesi ile yapılan mahsulün verimi konulu tarla günü düzenlendi.
Karabük’te anıza doğrudan ekim tarla günü Karabük İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından doğrudan anıza ekim makinesinin tanıtımı ve doğrudan anıza ekim makinesi ile yapılan mahsulün verimi konulu tarla günü düzenlendi. Yukarıkızılcaören Köyünde düzenlenen tarla gününe Karabük Valisi Kemal Çeber başta olmak üzere çok sayıda il protokol üyesi katıldı.
Düzenlenen programda konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Anıza ekim, ekim öncesinde toprağı işlemeye gerek kalmadan tek seferde ekim yapılabilen bir yöntemdir. Gelişmiş birçok ülkede önemli boyutlara ulaşan işlemesiz tarım ile toprak işleme maliyetleri düşürülüyor. Böylece toprağın kendi yapısı korunup zenginleştiriliyor. İlimiz genelinde İl Özel İdare finansmanı ile 2017 yılında alınan Doğrudan Ekim Mibzeri çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş ve yaklaşık bin dekar alanda ilk defa anıza hububat ekimi yapılmıştır.  İlimizde tek bir karış işlenmeyen arazimiz kalmayana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
Karabük anız doğrudan ekim tarla günü