Karabük'te safran hasadı başladı

16 October Monday, 2023
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılması amacıyla yetiştirilen safran hasadı başladı. Safrandan bu yıl 35 kilogram civarında ürün alınması hedefleniyor.
Karabük'te safran hasadı başladı
Her yıl ağustosta ekimine başlanan, ekim-kasımda mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan 15-30 santimetre uzunluğundaki safran, ilçede yaklaşık 29 çiftçi tarafından 81 dekar alanda üretiliyor.

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok sektörde kullanılan ve bu yıl 35 kilogram ürün elde edilmesi hedeflenen safranın çiçekleri toplanıyor.

   "Müdürlük olarak çiftçilere her türlü destek veriliyor"

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık,  safran üretiminin artırılması ve agroturizme katkı sunulması amacıyla hazırlanan "Lavanta Kokulu Safran Bahçesi"nde safranın çiçek açtığını söyledi.

İlçede 29 çiftçi tarafından 81 dekar alanda safran ekildiğini belirten Ayvalık, 35 kilogram civarında hasat elde etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ayvalık, üretimi artırma çalışmaları kapsamında köylerdeki çiftçilere ekipman ve soğan dağıtılmasının yanı sıra ekimden toplanma aşamasına kadar her türlü desteğin verildiğini söyledi.
safran Karabük Safranbolu hasat