Karacabey’de yerli mısır çeşitleri tanıtıldı

28 September Friday, 2018
Yerli mısır tohum çeşitlerinin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen proje kapsamında Bursa'nın Karacabey ilçesinde tarla günü düzenlendi.
Karacabey’de yerli mısır çeşitleri tanıtıldı

Haber: Bursa İl Enformasyon

Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN

Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Bursa Karacabey’de gerçekleştirilen etkinliğe Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan,  Bursa İl Tarım Ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Hotanlı Muhtarı Sami Özsaçan, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, üreticiler ile Tarım ve Orman Bakanlığı personeli katıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yerli mısır hasadında örnek tarla hasadının önemli verimlere ulaştığını dile getirerek ”8 ton hasat yapıldı. Bu hasat yerli mısır için gelecek vaat ediyor. Yerli tohumları tercih ederek çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapmalarını teşvik etmeliyiz. Aynı zamanda üretim kadar israfın önlenmesine de dikkat etmeliyiz.” diye konuştu.

Daha sonra üreticilerle birlikte tarlalar gezildi. Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Ahmet Duman, proje hakkında teknik bilgi verdi, Hacıbey mısır çeşidinin yurtdışından ilk tescil alan yerli çeşit olduğunu ifade etti ve diğer çeşitleri tanıttı.

Proje kapsamında tarlası ziyaret edilen üretici İzzet Berberoğlu ise tohumun çok bağışıklı bir cins olduğu için hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirterek “Üründen yüksek oranda verim elde ediyorum. Katkı sağlayan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yerli tohum Bursa Mısır üretici