Karadeniz’de hamsi bereketi sürüyor

25 December Tuesday, 2018
Yaklaşık bir aydır devam eden hamsi avcılığı Karadeniz’de devam ediyor. Sezondan memnun olan balıkçılar da deniz suyu sıcaklıklarının düşmesiyle piyasada daha çok hamsi bulunacağını belirtiyor.
Karadeniz’de hamsi bereketi sürüyor Haber: Hatice OLGUN
Kamera: Murat ARMAN

Karadeniz’de hamsi bereketi sürüyor. Yaklaşık bir aydır hamsi avcılığının yapıldığı Karadeniz’deki balıkçıların yüzü gülüyor.

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Atıf Malkoç deniz suyunun soğumasıyla piyasada daha çok hamsi olacağını belirtti. Malkoç “Hamsi sezonumuz başlamış durumda, yaklaşık 20- 25 gün- bir aydan beri de devam ediyor. Marmara’dan başlayan hamside şu an sıra bize geldi işte. Palamut bu sene hamsiye zarar verdi ama buna rağmen durum hiç fena değil. Bu gün yzde 70- 80 civarında bir avcılık söz konusu. İstanbul’dan Samsun’a, oradan bu yana avcılık sürüyor. Biraz deniz suyunda sıcaklık fazla, bizim açımızdan halen bu sorun. En fazla 9- 10 derece olması lazım ki verim alınıp topluca avlanabilmesi için. Deniz suyu sıcak olduğunda balık populasyonu daha çabuk göçü tamamlıyor. Şu an sıkıntı bu ama bugün yarın dağlardaki kar havayı daha da soğutur da denize soğuk su gelirse çok daha iyi olur, sezon daha da devam eder. Şu an için mevcutta bölgemiz denizlerinde istavrit, çinekop, çingene balığı da. Ancak Samsun’da ağırlıklı olarak hamsi avcılığı yapılıyor. Şu ana kadar iyi geçti. Önümüzdeki günlerde ne olacağı belli olmaz ama işaretler olumlu olacağını gösteriyor.” dedi
 
karadeniz samsun hamsi balık