Karadeniz’de palamut bolluğu

02 October Tuesday, 2018
Samsun’da balıkçılık sezonunun açılmasıyla balıkçıların yüzü güldü. Geçen yıllara oranla 3 kat daha fazla çıkması nedeniyle palamutlar uygun fiyatlardan alıcı buluyor.
Karadeniz’de palamut bolluğu Karadeniz balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Samsunlu balıkçılar sezonun açılmasıyla demir aldıkları Karadeniz’den geçen yıllara oranla 3 kat daha fazla çıkan palamut çıkarttı.

Çoğunlukla Amasya, Tokat, Sivas ve Ankara gibi illerden gelen vatandaşlar, tırlarını palamut ve hamsiyle doldurdu. Bu yıl en fazla balık bolluğunu yaşandığı Samsun’a, Ordu ve Giresun gibi Karadeniz illerinden de alıcılar geldi.

Karadenizli balıkçıların hedefinde de Samsun açıklarında yakalanan palamut balıkları vardı. Gece boyunca yaklaşık 1 saat süren mezatlarla, tonlarca palamut balığı alıcı buldu. Uzak illerden gelen vatandaşlar ise, satıcılar ile sıkı pazarlığa tutuşunca ortaya renkli görüntüler çıktı.

Öte yandan balıkçıların yüzünü güldüren palamut balığının ardından, Samsun’da 2 hafta içerisinde hamsinin de patlayacağı öğrenildi. 
 
palamut Samsun bolluk hamsi