Karaman ‘Adalet Ormanı’ ile yeşillenecek

22 March Friday, 2019
Karaman'da denetimli serbestlik hükümlüleri örnek bir çalışmaya imza attı. Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmayla hükümlülerin diktiği fidanlar Adalet Ormanı’nı yeşillendirecek.
Karaman ‘Adalet Ormanı’ ile yeşillenecek İki bakanlık el ele verdi, hükümlüler kolları sıvadı, Karamanda ‘Adalet Ormanı’ oluşturmak için…

"Adalet Ormanı" Karaman Ereğli karayolunun etrafını yeşillendirecek yeni bir orman sahası.

Diktikleri fidanlarla Adalet Ormanı’na hayat verenler de denetimli serbestlik hükümlüleri.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında protokol imzalanması ile kolları sıvayan denetimli serbestlik hükümlüleri kara yolu üzerinde bulunan 73 bin 308 metrekare alana fidan dikti.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, protokol kapsamında ağaç dikim çalışmasının 81 ilde eş zamanlı olarak başladığını söyledi.

Oluşturacakları ormanlık alanlarla bir yandan ülke ekonomisine ve doğaya katkıda bulunacak, bir yandan da hükümlüleri faydalı bir işte çalıştırarak onları topluma kazandırmada yol almış olacaklarını ifade eden Yılmaz, destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Etkinliğe katılan, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Nuri Özbey ve diğer protokol üyeleri denetimli serbestlik hükümlüleriyle birlikte fidan dikti, can suyu verdi.
 
karaman adalet ormanı denetimli serbestlik tarım orman