Karne heyecanına balıklı sürpriz

21 January Friday, 2022
Yarıyıl tatiline başlamanın heyecanını yaşayan minikler aldıkları sürpriz karne hediyesiyle sevindi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün Köy Hizmetleri İlkokulu öğrencileri için Antalya’dan getirdiği süs balıkları çocukları çok sevindirdi. Çocuklara balık sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirten Genel Müdür Nevzat Birişik, miniklere balıklarla birlikte kitap da armağan etti.
Karne heyecanına balıklı sürpriz Haber: Neslihan AKTAŞ Kamera: Ümit YILDIRIM Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

Karneleriyle birlikte minik dostlar edindiler, çocuklar sürpriz hediyelerine çok sevindiler…

Tarım ve Orman Bakanlığı yerleşkesinde eğitim veren Köy Hizmetleri İlkokulu’nda karne heyecanın yaşayan öğrenciler yarıyıl tatiline sürpriz bir hediyeyle başladı. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün ilkokul çağındaki çocuklara deniz ve balık sevgisi aşılamak amacıyla düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuklarla sohbet eden Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Nevzat Birişik miniklere süs balıklarını hediye etti.

Balığın sağlık için önemini anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Genel Müdür Birişik, “Bugün çocuklarımız için bir farklılık yapmak istedik. Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitümüzün üretmiş olduğu süs balıklarından çocuklarımıza birer karne hediyesi verdik. Yanında bir miktar yem. Bir de balığın sağlığımızdaki yerini ve çocukların balıkla olan ilişkisini yönlendirecek küçük bir kitapçık. Bu çocuklarımıza küçük bir hediye oldu. Aynı zamanda enstitümüzün bir tanıtım faaliyeti oldu. Ümit ederim çocuklar bu vesileyle, evlerinde de olsa, başka canlılarla birlikte yaşamayı, onlara dokunmayı, bir balığın suyun içerisindeki hayatına şahitlik etmeyi öğrenirler diye ümit ediyoruz.” dedi.

TAGEM’e bağlı Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde üretilen balıkların sektör için önemini anlatan Enstitü Müdürü Serkan Erkan, balık sevgisinin çocuk yaşlarda aşılanması gerektiğini ifade etti.

Enstitünün yerli su ürünleri üretiminde çok önemli çalışmaları olduğunun altını çizen Erkan, “Antalya şartlarında, açık havuzlarda bu balıklar yetiştirilebiliyor. Yetiştiricilerimizi bu şekilde teşvik ediyoruz. Enstitümüzde yıllık ortalama 1 milyon balık üretip piyasaya da sürüyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında Anadolu’ya özgü bazı endemik balıkların akvaryum balığı gibi üretilip sektöre kazandırılması gibi çalışmalar yapıyoruz. Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sulak alanlarda, denizer alanlarda, iç sularda birçok araştırma projesi yürütüyoruz. Bugün çocukları sevindirelim istedik, genel müdürümüzün yaptığı bir organizasyonla. Enstitümüzde yetiştirdiğimiz akvaryum balıklarından çocuklara armağan ettik. Çünkü evde balık besledikleri zaman onlarda bir sorumluluk bilinci oluşuyor. Balıklara kendilerinin bakmalarını istiyoruz. Bir sorumluluk bilinci oluşsun istiyoruz. Bu balıkları evlerine götürdüklerinde balığın suda yaşadığını görüyorlar ve suyun hayatımızdaki önemini anlıyorlar. Onlara bu su bittiği zaman bu balıkların da yok olacağını anlatıyoruz. Böylece su tasarrufuna yönlendiriyoruz. Çünkü 2050 yılı gibi yakın bir tarihte su kıtlığı yaşamak gibi öngörülerimiz var.” şeklinde konuştu.

Hediyelerini alan çocuklar da sevinçlerini Web Tarım TV’yle paylaştı. En az çocuklar kadar heyecanlı olan Köy Hizmetleri İlkokulu Müdürü Eren Gökduman da etkinliğin çocuklarda hayvan sevgisini beslemek açısından önemine dikkat çekerek, “İlk kez evcil hayvan sahibi olan çocuklarımız oldu. Sabah, akşam yem verilmesi çocuklara sorumluluk bilincini kattı. Bu balıkları biz okul olarak da bir akvaryum alıp çocuklarla beraber beslemeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
tagem süs balığı Antalya akdeniz enstitü okul çocuk karne ilkokul tarım ve orman