Karpuzda bereketli ve şenlikli hasat başladı

16 July Friday, 2021
Bursa’da sezonun ilk karpuzları şenlikle hasat edildi. Ortalama 120 bin tonla karpuz üretiminde de başarıyı yakalayan Karacabeyli çiftçiler verimden ve kaliteden memnun. Bursa’da üretilen karpuzun yurt genelinde tanıtılması niçin çalışan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere de her konuda destek veriyor.
Karpuzda bereketli ve şenlikli hasat başladı Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Selçuk EĞİLMEZ
 
Karpuz şenlikle hasat edildi, Karacabeyli çiftçinin yüzü güldü.

Üretimde rekora koşan Karacabey karpuzu için Bursa’da hasat şenliği yapıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, ürünlerin tanıtılmasını ve verimin artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Aygül, “Karacabey Türkiye’nin ve Bursa’nın önemli merkezlerinden biri. Bizde İl Müdürlüğü olarak burada her türlü desteği vererek hem ürünlerin tanıtılmasını hem de verimin artması için çalışmalar yapmaktayız. Karacabey karpuzu Ceyhan karpuzundan sonra piyasaya çıktığı için iyi fiyata piyasada alıcı bulabilmekte. Türkiye’deki toplam karpuz üretimi 3,5 milyon ton olup,120 bin tonu Karacabey’de yetiştiriliyor. Burada çok kaliteli bir üretim yapılıyor. Karacabey bu anlamda Bursa için çok önemli bir değer. Bu vesileyle programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hasadın bereketli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise konuşmasında, “Karacabey geniş ve bereketli ovalarıyla Osmanlı’yı besleyen önemli bir bölgeydi. Bugün kaliteli üretimiyle de ülkemizin vazgeçilmezlerinden birisi” ifadelerini kullandı.
Şenliğe katılan Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Bursa Milletvekili Osman Mesten, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan üreticilerle birlikte ilk hasadı yaptı, karpuzun tadına baktı.
bursa karacabey karpuz hasat şenliği tarım ve orman