Karya cinsi koçlar sahiplerini buldu

14 October Wednesday, 2020
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kentte küçükbaş hayvancılığı güçlendirmek ve kaliteyi arttırmak için yetiştiricilere karya cinsi damızlık koç dağıtımı yaptı.
Karya cinsi koçlar sahiplerini buldu

Haber: Denizli İl Enformasyon

Karya cinsi damızlık koçlar sahiplerini törenle buldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında Denizli’de koyun yetiştiricilerine damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Pamukkale ilçesinde düzenlenen törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Tarım ve Orman Bakanlığının küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yanında olduğunu bir kez daha vurguladı. Son yıllarda Denizli’de küçükbaş hayvancılığın geliştiğini belirten Erkaya, “Burada dağıtımı uygun görülen damızlık koçlar yine İl Müdürlüğümüzce Serinhisar ve Tavas ilçelerimizde uygulanmakta olan “Halk Elindeki Ülkesel Islah Projesi”ni uygulayan elit ve taban sürülerden seçilmiştir. Bugün Pamukkale ilçesinde Karya ırkı damızlık koç dağıtılması uygun görülen 17 yetiştiricimize “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında 37 baş Karya ırkı damızlık koçun dağıtımını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Yetiştiricilere dağıtılan Karya ırkı koçlarla Denizli’de yetiştirilen koyunların et, süt ve döl verimlerinin artırılması, uygulanacak ıslah çalışması ile de Karya ırkı koyun sayısının çoğaltılması hedefleniyor.

Son on yılda kentteki küçükbaş hayvan sayısı yüzde 83 artış gösterdi.

denizli damızlık koç koyun karya destek tarım ve orman