Kaya incirini eğitimli kadın çiftçiler üretecek

23 June Friday, 2023
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu" projesini hayata geçirdi. Fethiyeli kadın çiftçilere coğrafi işaretli kaya incirinin anlatıldığı eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yapıldı. İl Müdürü Barış Saylak üretici kadınları getirisi yüksek ürünlere yönlendirmek istediklerini kaydetti.
Kaya incirini eğitimli kadın çiftçiler üretecek
Kadın çiftçilere eğitim veriliyor, coğrafi işaretli ürünler bilinçli üretiliyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kadınlara yönelik coğrafi işaretli kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla eğitim verildi.

İncirköy Mahallesi'ndeki Cahit Beğenç Sosyal Tesisleri'nde, Tarım ve Orman Müdürlüğünce "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu" projesi kapsamında eğitim düzenlendi.

İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü ekiplerince verilen sözlü ve uygulamalı eğitimlerde çiftçilere hastalıklarla mücadele için doğru ilaçlama ile budama teknikleri anlatıldı. Programda, Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde ağaç başına incir veriminin yüksek olduğu belirtildi.

Eğitimle, coğrafi işaretli kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye'nin coğrafi işaretli ürünü kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Saylak, üretici kadınları getirisi yüksek ürünlere yönlendirmek istediklerini kaydetti.
muğla fethiye kaya inciri kadın çiftçi eğitim coğrafi işaret tarım ve orman