Kayseri’de bir ilk: “Kameralı Denetim”

21 May Monday, 2018
Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetimlerinde yeni bir dönem başlattı. Denetimler yaka kamerasıyla kayıt altına alınıyor.
Kayseri’de bir ilk: “Kameralı Denetim” Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Ramazan ayının başlamasıyla daha da önem kazanan gıda denetimleri Kayseri’de yeni bir boyut kazandı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bundan böyle yaptıkları denetimleri yaka kamerasıyla kayıt altına alacak.

Alo Gıda 174 Hattı’na gelen ihbar ve şikâyetleri değerlendiren ekipler gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme, yem üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler yapıyor.

Bu kapsamda yapılan denetimlerde objektifliğin sağlanması, şeffaflık, denetimlerde yaşanan olumsuzlukların tespiti ve denetlenen iş yerlerinde tespit edilen mevzuata aykırılıkların dijital kayıtlarının oluşturulması amacıyla kamerayla kayıt sistemi hayata geçirildi.

Talas İlçe Müdürlüğü’nde başlayan uygulama ile gıda denetçilerinin yakalarına takılan kamerayla tüm denetim kayıt altına alınıyor.

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan yaptığı açıklamada, “Kayseri İl Müdürlüğü olarak Gıda denetimlerinde şeffaflığın sağlanması ve halk sağlığının korunmasına yönelik yaptığımız yenilikleri ve ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
 
kayseri gıda denetim yaka kamerası Alo 174