Kayseri’de kenevir ekimi yapıldı

29 May Wednesday, 2019
Kayseri’de de üreticilerin katma değeri yüksek olan endüstriyel keneviri yetiştirmeye teşvik etmek amacıyla yapılan bilgilendirme çalışmaları meyvesini verdi. İlde kenevir yetiştiriciliği izni alan 5 ilçede 76 bin 543 metrekare alan kenevir ekimi yapıldı.
Kayseri’de kenevir ekimi yapıldı Türkiye’de üç binden fazla ürünün hammaddesi endüstriyel kenevir üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar devam ediyor.
Kayseri’de de üreticilerin katma değeri yüksek olan endüstriyel keneviri yetiştirmeye teşvik etmek amacıyla yapılan bilgilendirme çalışmaları meyvesini verdi. Kayseri’de kenevir yetiştiriciliği izni alan 5 ilçede 76 bin 543 metrekare alan kenevir ekimi yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Sektör işbirliği ile desteklenen “Endüstriyel Çeşit/Genotiplerinde Ülkesel Adaptasyon Çalışmaları” Projesi kapsamında da ekimler yapıldı. Proje Bakanlığa bağlı 5 araştırma enstitüsü ile Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Türkiye’de 19 ilde izinli ekimi yapılan endüstriyel kenevir ilaç, tekstil, yağ sanayinde, kâğıt yapımında, otomotiv, enerji ve inşaat sektörü gibi alanlarda kullanılıyor.
 
kayseri kenevir ekim