Kayseri’de Ramazan ayında gıda denetimleri arttı

06 June Wednesday, 2018
Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında gıda denetimleri sıklaştı.
Kayseri’de Ramazan ayında gıda denetimleri arttı Haber: Kayseri İl Enformasyon

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Resmi Kontrol görevlileri tarafından rutin denetimler yapılıyor.

Ramazan ayında gıda tüketimi artaren, bu durumu fırsata çevirmek isteyenlere göz açtırmamak üzere İl müdürlüğü tarafından Ramazan ayının başından bugüne kadar bin 200 adet işletme denetlendi. Bu denetimlerde 91 numune alınarak 20 işletmeye yasal işlem yapıldı.

İşyerlerinin çalışma saatleri dikkate alınarak Ramazan ayında iftar öncesi başlayan denetimler, sahur vaktine kadar devam edior. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte İl ve İlçe Müdürlüklerindeki kontrol görevlileri tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde tüketimi artan ürünlere yönelik olarak denetimlere ağırlık veriliyor. Bu kapsamda Ramazan ayının son haftasında öncelikli olarak tatlı ve şekerlemeciler, unlu mamuller, toplu tüketim yerleri, kasaplar ve fırınlar gibi işyerlerinin denetimleri yapılıyor.

Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşların açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekiyor.
 
kayseri ramazan denetim bayram işyeri