Kayseri’de tohum şenliği

09 November Monday, 2020
Kayseri'de düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’nde çiftçilere ve bahçesi olan vatandaşlara 8 bin 870 paket yerli ata tohumu dağıtıldı.
Kayseri’de tohum şenliği Yerel Tohum Takas Şenliği ile Kayseri’de üreticiler bir araya geldi.

Şenlikte çiftçilere ve bahçesi olan vatandaşlara, domates, salatalık, biber, patlıcan ve kabak tohumları da dahil olmak üzere 8 bin 870 paket yerli ata tohumu dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerli ve milli üretimin önemini vurguladı. "Buradaki toprağın ve iklimin doğasına uygun 67 tohum kazandırılmış oldu. İş birliği halinde yaptığımız çalışmalar sonucu Kayseri'ye bu tohumları kazandırmış olduk. Şimdi bu tohumları, üretici dostlarımız kendi aralarında takas yapma suretiyle hem çeşitlendirmek hem zenginleştirmek hem de çoğaltmak için çaba gösteriyor. Bugün onun uygulamasını, çalışmasını hep beraber yapıyoruz. Bu arada vatandaşlarımıza da bedava tohum dağıtıldığını buradan hatırlatmak isteriz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Tohumhane Grubu yöneticisi Zülkariye Çıtak da tohum işine ilk girdiğinde yeteri kadar yerel tohum bulamadığını dile getirdi.

Yerel tohumu ilk başta batıdaki illerden talep ettiğini anlatan Çıtak, "Fasulye olarak kendi çeşitlerim vardı. Ben de onları burada ürettim. Sağ olsun gruplar da destek sağladı. Zamanla çeşitliliğimizi artırdık. Daha sonra arkadaşlarla 9 bin 500 paket tohum ürettik. Onları da paylaşacağız. Yerel tohumlar oldukça önemli." ifadelerini kullandı.
kayseri yerli ata tohum