Kayseri’nin organik pazarı açıldı

03 August Friday, 2018
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, sektörün önemli temsilcileriyle yaptığı işbirliği ile kurulan organik pazar altıncı yılında da organik ürünleri tüketicilerle buluşturmaya devam ediyor.
Kayseri’nin organik pazarı açıldı Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: Turgut İNCE
Fotoğraf: İsmail Tolga PEKŞEN
 
 
Tüketicilere temiz, güvenilir ve sertifikalı organik ürünler sunmayı amaçlayan Kayseri’nin organik pazarı, mevsimlik olarak hizmet veriyor.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocasinan Belediyesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği işbirliği ile 2013 yılında kurulan pazarda Kayserili 47 üretici ürünlerini sergileyecek.

Organik sertifikası olmayan hiçbir ürünün satılamayacağı organik pazarlardaki ürünlerin kimyasal kalıntı analizleri Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ve Sertifikasyon Kuruluşları tarafından yapılıyor.

Tüketicilerin organik ürünlere en hızlı ve ucuz olarak ulaşmasını sağlayan pazar Kasım ayına kadar her pazar günü Erciyesevler Mahallesi’nde kurulacak.

Organik tarım üretiminin her aşamasında üreticilerin yanında olduklarını belirten Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Kayacan, “Organik tarım üreticileri, Organik Tarım Kanun ve Yönetmeliklerinde belirtilen kriterleri sağlamakla yükümlüdürler. Üreticiler, bitkisel üretime ellerinde bulunan ve atalık tohum olarak nitelendirdiğimiz yerel tohumları veya organik sertifikalı tohumları kullanarak başlamaktadırlar. Organik tarımda genetiği değiştirilmiş veya hibrit tohum kullanımı yasaktır. Üreticiler üretim esnasında karşılaştıkları hastalık ve zararlılara karşı organik tarım yönetmeliğinin izin verdiği organik ilaçları kullanmak zorundadırlar. Organik ürünlerin üretimi esnasında organik çiftlik gübresi ya da organik sertifikaya sahip gübreler kullanılmaktadır. Kimyasal gübre kullanımı yasaktır. Organik pazarlardaki ürünlerin kimyasal kalıntı analizleri Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ve Sertifikasyon Kuruluşları tarafından yapılmaktadır.” dedi.
 
Kayseri organik Pazar sertifikalı ürün