Kayseri Yahyalı’da elma dalında satılıyor

09 October Tuesday, 2018
Türkiye’de elma üretiminin yüzde 3’ünü karşılayan Kayseri’de elma dalında satılıyor. Rekoltenin bu yıl 85 bin ton olarak tahmin edildiği Yahyalı’da elma üreticinin yüzünü güldürüyor.
Kayseri Yahyalı’da elma dalında satılıyor 15 elma çeşidine sahip, üretimde Türkiye'nin ilk 5 merkezi arasında yer alan Yahyalı’da elmaya ilgi yoğun. Hasat edilmeyen bahçelerde dahi elma dalında satılıyor. Yaklaşık 70 yıldır ilçede gerçekleştirilen elma üretimi, yapılan modern tarım ve özel yöntemlerle son 2 yılda en iyi dönemini yaşıyor.

Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Parlak, ilçede geçen yıl 75 bin ton olan rekoltenin bu yıl 85 bin tona ulaştığını söyledi. Parlak “İlçemizde 28 bin 450 dekarlık alanda 85 bin ton elma üretimi gerçekleştirmekteyiz. Kayseri'nin Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı üçgeninde bulunan elma üretim havzasında da yıllık ortalama 150 bin ton elma üretimi gerçekleştirmekteyiz. Isparta, Karaman, Niğde ve Antalya'nın ardından Türkiye'deki elma üretiminde 5. sırada yer almaktayız." dedi.



 
kayseri elma hasat yahyalı