Kedinin ağzından kurtuldu

10 April Wednesday, 2019
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hayvanların göç yolundaki trafikleri de arttı. Bu trafikte bazen kötü sürprizlerle de karşılaşabiliyorlar. Göç yolunda yorulup yolu yarıda bıraktığı düşünülen Avrupa asıllı olduğu bilinen su tavuğu gibi. Çünkü o su tavuğu Uşak’ta kedinin ağzından kurtarıldı, tedavisi yapıldı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şimdi iyileşip göçüne devam etmesi bekleniyor.
Kedinin ağzından kurtuldu Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) işçiler tarafından kedinin ağzından kurtarılan su tavuğu tedavi altına alındı.

UOSB'de faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının tır parkında sokak kedisinin ağzında su tavuğunu gören işçiler, kediyi yakalayıp su tavuğunu ağzından aldı.

Kanadından yaralanan su tavuğu, hayvansever Bekir Kanlı aracılığıyla tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu’nun kliniğine götürülen hayvana su ve yem verilerek ilk tedavisi yapıldı.

- "Uşak'ta ilk kez gördük"

Avcu,sol kanadında küçük bir yarası bulunan su tavuğunun tedavisinin ardından doğaya bırakılacağını söyledi.

Su tavuğunun büyük ihtimalle göç sırasında yorgun düşerek fabrikanın bahçesine iniş yaptığını söyleyen Avcu, "Çok özel bir kuş. Tedavisi birkaç günde sona erer. Su tavuğu turnagillerden. Türkiye'nin bazı bölgelerinde yaşıyor ancak Uşak'ta ilk kez gördük." dedi.
 
uşak göçmenkuş sutavuğu