Kelaynaklar üreme dönemi için doğaya bırakıldı

15 February Tuesday, 2022
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Kelaynak Üreme İstasyonu'nda nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altında bulunan 301 kuş, üreme dönemleri dolayısıyla doğaya salındı. Uygulama ile kelaynak kuşlarının sayısı ise gün geçtikçe artıyor.
Kelaynaklar üreme dönemi için doğaya bırakıldı Şanlıurfa'da koruma altındaki kelaynaklar üreme dönemi için doğaya bırakıldı.

Birecik Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında bulunan 301 kelaynak, üremeleri ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için kafesten çıkarıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen "Fas'tan Birecik'e kadar doğal yaşam alanlarının olduğunu bildiğimiz kelaynakların bu göç yollarında da takibini yapıyoruz. Doğaya bırakmış olduğumuz kelaynakların geriye dönüşlerinin takibini yapıyoruz. Çok güzel neticeler aldığımızı büyük bir memnuniyetle görüyoruz, kuş sayısı 300'ün üzerine çıktı. Önümüzdeki yıllarda sayının daha da artacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Ağırlıklı yaşam alanları Fas ve Türkiye'de bulunan kelaynaklar, 1977'den bu yana ilçede Fırat Nehri kenarındaki, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında tutuluyor.
Şanlıurfa birecik kelaynak sayısı