‘Kendi Yemimizi Kendimiz Üretiyoruz’

17 October Wednesday, 2018
Elmalı Belediyesi ve Elmalı İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından “Ot Tipi Yem Şalgamı” projesi uygulanmaya başladı.
‘Kendi Yemimizi Kendimiz Üretiyoruz’ Haber: Antalya İl Enformasyon

Elmalı Kaymakamlığı, Elmalı Belediyesi, Elmalı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce “Tohum Başkan’dan Emek Çiftçimizden Bereket Allah’tan” sloganıyla yürütülen “Kendi Yemimizi Kendimiz Üretiyoruz” projesi ile çiftçilere yüksek proteinli hayvan yemi bitki tohumları dağıtıldı.

Elmalı Belediyesi ve Elmalı İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile lenoks (Ot Tipi Yem Şalgamı) projesi hayata geçti.
“Çiftçilerimizin 7/24 maddi ve teknik anlamda yanlarındayız” diyerek sözlerine başlayan Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, “Uzun zaman içinde yapılacak işleri kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve milletimizle iş ve güç birliği yaptığımızda tüm işlerin kısa zamanda yapıldığını görüyoruz. Bugün bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Elmalı’da da görüyoruz” dedi.

Bugün Elmalılı üreticilerimizle birlikte bir projenin başlangıcını gerçekleştirdiklerini söyleyen Özen, projenin konusu olan "Lenoks Ot Tipi Yem Şalgamın" zengin vitamin değerlerine sahip olduğunu ve hayvanlarda süt veriminde belirgin artışların yanında ayak hastalıkları ve özellikle ishal probleminde ciddi düşüş sağlayan bir ot bitkisi” dedi.

Projenin Elmalı’nın iklim şartlarına uygun olduğunu söyleyen Özen, Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin’e üreticilerimizle birlikte bu güzel projenin içinde sponsorluğu gerçekleştirdiği için teşekkürlerini iletti.

Çiftçi Eğitim Kurslarında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere protokol temsilcileri sertifikalarını takdim ettiler.

Tohum dağıtım programına, Elmalı Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt, Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, Şube Müdürü İbrahim Irmak, Tarım ve Orman Elmalı İlçe Müdürü Dilek Boğatimur ile çok sayıda üretici katıldı.
 
yem şalgam ot antalya elmalı