Kestelli üreticilere tohum desteği

05 November Thursday, 2020
Bursa’da üretimi arttıran çalışmalar Kestel’de çiftçilere verilen tohum desteğiyle hız kazandı.
Kestelli üreticilere tohum desteği Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇIT
 
Tarlalarda ekilmedik yer kalmadı, üretim 8 kat arttı.

Tarımsal üretimin önemli merkezlerinden Bursa’da birim alandan daha fazla verim elde etmek amacıyla çiftçilere yeni çeşit tohum dağıtıldı.

Kestel ilçesinde düzenlenen tohum dağıtım töreninde üreticilerle bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, yapılan çalışmalarla tohum üretiminin 8 kat, ihracatınınsa 9 kat arttığını vurguladı.

Özel sektör ve araştırma enstitülerinden temin edilen tohumlarla verimin arttırılmasının hedeflendiğini belirten Aygül, “Çiftçimiz yaptığı işlemi değiştirmeksizin bu tohumları kullandığında elde ettiği verim yani elde ettiği gelir birkaç kat artmış oluyor. Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, Ankara Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yaptığı proje kapsamında çiftçilerimize ekmeklik buğdayda ‘Ayten Abla’ yemlik arpada ‘Avcı’ ve ‘Cacabey’ yoncada ‘Defne’ ve ‘Zümrüt’ korunga bitkisinde ‘Özerbey-03’ çeşidinin çiftçilerimiz tarafından ekimi gerçekleştirilecek. Son yıllarda bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla tohum üretimimiz 8 kat, ihracatımız ise 9 kat artmış durumda. Şu anda 85 ülkesine tohum satmaktayız. Bu noktada kamuoyunda sanılanın aksine Türkiye tohum ihraç eden bir ülkedir.” dedi.

Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Ankara Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü iş birliği ile yaptığı proje kapsamında çiftçilere ekmeklik buğday, yemlik arpada ve yonca yetiştiriciliğinde kullanılacak yeni çeşitlerin dağıtımı törenle yapıldı.
bursa kestel tarım ve orman tohum buğday destek