“Kimyasal ilaç kullanmayı unuttuk!”

22 October Thursday, 2020
Kahramanmaraşlı üreticiler kimyasal ilaç kullanmadan ürettikleri turunçgilleri hasat etmenin mutluluğunu yaşıyor.
“Kimyasal ilaç kullanmayı unuttuk!” Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Zararlılara karşı biyoteknik mücadelenin kullanıldığı bahçelerde hasat başladı.

Kahramanmaraş’ta turunçgil yetiştiriciliğinde Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknik mücadele kullanıldı, ilaçsız üretim başarılı sonuçlar verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Andırın ilçesinde düzenlenen hasat programına; Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Kargı mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

İlaçsız üretilen meyvelerin iç ve dış piyasada talep gördüğünü belirten Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, “Burada biyoteknik mücadele ile tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması ile ilgili üç yıldan beri yoğun bir çaba gösteriliyor ve yoğun bir çaba içerisindeler. Tarım ve Orman Bakanlığımız bu konuda büyük bir destek vermiş bulunmakta çiftçilerimize ve bu geldiğimiz aşamada bunun sonuçlarını memnuniyetle görebilmekteyiz.” dedi.

“Kimyasal ilaç kullanmayı unuttuk”

Proje kapsamında biyoteknik mücadele ile üretim yapan çiftçiler de memnuniyetlerini dile getirerek, zirai ilaç kullanmadan yaptıkları üretimle kalitenin arttığını, ilaçsız meyvelerin ihracatta tercih edilen ürün olduğunu belirtti.
kahramanmaraş turunçgil akdeniz meyve sineği zirai ilaç biyoteknik tarım ve orman