Kırali: “Planlı üretim piyasayı canlandıracak”

03 August Thursday, 2023
Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Ali Kırali, lisanslı depoculuğa dikkat çekerek, planlı üretim vurgusu yaptı.
Kırali: “Planlı üretim piyasayı canlandıracak”
Türkiye Ürün İhtisas Borsası TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği TAGYAD’ın düzenlediği etkinlikte tarım sektörü için lisanslı depoculuğun önemine vurgu yapan Kırali, Ticaret ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının desteklerine değindi.

Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilere yönelik belli başlı desteklerin kira, nakliye gibi kalemlerde gerçekleştiğini söyleyen Kırali, lisanslı depo kurmak isteyenler için de uygun banka kredilerinin sağlandığını hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan planlı üretim takvimini de değerlendiren Kırali, olumlu bir adım olduğunu belirterek “Piyasamızı canlandıracak bir iş. Planlı üretim çok önemli, vadeli işlem piyasasında öngörülebilirliği arttırmak önemli işlev görecek.” dedi.

Etkinlikte konuşan TAGYAD Başkanı İsmail Uğural da TÜRİB’in ulusal tarım ekonomisinin yanı sıra gelecekte daha büyük bir coğrafyada etkin olacağını söyledi.

TÜRİB’in 4 yıllık yeni bir kuruluş olduğunu hatırlatan Uğural, gelecekte Orta Doğu ve Balkanları kapsayan coğrafyanın tarım ekonomisinde etkin olacağını söyledi.
türib kırali borsa tarım planlı üretim tagyad