Kirkl areli’nde tibbi ve aromatik bitkiler paneli

26 February Wednesday, 2020
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ile birlikte, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Paneli” düzenledi.
Kirkl areli’nde tibbi ve aromatik bitkiler paneli Düzenlenen panele İl Müdürü Funda Eylem Özel, Edirne ve Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinden Şube Müdürleri ve teknik personel, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan, ilçe müdürlükleri, sivil toplum örgütleri, il kurum yöneticileri, teknik personel, çok sayıda üretici ile basın mensupları katıldı.
 
İl Müdürü Özel, üç kurumun işbirliği ile düzenlenen bu panelin üreticilerimizin tıbbi ve aromatik bitkiler konusundaki bilgi ihtiyacına önemli ölçüde cevap vereceğini, ilimizde özellikle lavanta üretiminde önemli gelişmeler olduğunu, üretim alanımızın 495 dekara ulaştığını söyledi. Yeni projeler uygulanacağını ve lavantanın özellikle kıraç arazilerin değerlendirilmesi için alternatif bir ürün olduğuna dikkat çekerek üretim sürecinde her zaman çiftçilerin yanında olacaklarını vurguladı.
 
Moderatörlüğünü Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcilisi Dr. Erol Özkan’ın yaptığı panele Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Sağdaş, lavanta üreticisi Huriye Tezcan ve Ayça Özer, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Önder Ayyıldız panelist olarak katıldı.
 
Panelde lavanta bitkisi, üretim süreçleri ve Trakya’daki mevcut durum ile ilgili bilgi verildi. 210 kişinin katıldığı panel soru-cevap bölümünün ardından plaket töreni ile sona erdi.