Kırklareli’nde "Ayçiçek" hasadı başladı

09 August Thursday, 2018
Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "Doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçeği hasadı başladı. Pınarhisar Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Salih Köse yağışlar nedeniyle mahsulün az olduğunu belirtti.
Kırklareli’nde Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "Doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçeği hasadı başladı. Yaklaşık bir ay önceki renk tonlarını ve şekil itibarıyla güneşe doğru bakan günebakanlar, hasat zamanında solmuş rengi ve verim nedeniyle toprağa eğilmiş başları ile biçilmeye hazır.

Pınarhisar Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Salih Köse, Trakya'da ilk hasat çalışmasının Kırklareli-Pınarhisar’a bağlı Cevizköy köyünde başladığını söyledi. Köse hasadın hayırlı olmasını dileyerek “Geçen yıl dönüm başına 200 kilogram iken bu yıl 150 kilogram civarında. Tabii hasat çalışmaları hızlandıkça verim ve kaliteyi de daha iyi anlayacağız. Verim yağışlar nedeniyle düşük, yağışlar ayçiçeğin dengesini bozdu.
 
ayçiçeği Kırıklareli hasat verim