Kirpiyi öldürenler gözaltına alındı

05 March Tuesday, 2019
Şanlıurfa’da nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpiyi öldüren üç şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Kirpiyi öldürenler gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan oklu kirpinin öldürülmesi ve görüntülerin sosyal medyadan paylaşılmasına ilişkin 3 şüpheli yakalandı.

Siverek’e 60 kilometre uzaktaki Aşağıkaracaören Mahallesi'nde kaydedilen görüntülerde üç zanlı kirpiyi yuvasından çıkartmak için önce beslenmesi yasak olan “pitbull” cinsi köpek kullanıyor. Görüntülerin devamında şahıslar yuvasından çıkan kirpinin başına odunla vurarak öldürüyor.

Kan donduran görüntüleri tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri harekete geçti.

Siverek ve Viranşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları incelemede söz konusu olayın akraba oldukları değerlendirilen H.D, A.D. ve E.D. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi.

Viranşehir'deki adreslerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca doğa koruma ekipleri şahıslara para cezası kesti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri daha öncede 2017 yılında Atatürk Barajı'nın tünellerinde tespit edilen 5 oklu kirpinin koruma altına alınması için tünellerdeki çalışmalara ara verilmişti.

siverek oklu kirpi zanlı ceza adliye