Kırsal kalkınma destekleri Düzce’ye işletmeler kazandırıyor

25 January Thursday, 2024
Düzce kırsal kalkınma yatırımlarıyla örnek bir süt işleme tesisine kavuştu. Günlük ortalama 6 ton sütün işlendiği modern tesiste tereyağının yanında kaşar, çeçil, kolot, sepet gibi çeşitli peynirler üretiliyor. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun Kaynaşlı ilçesinde faaliyete geçen işletmeyi ziyaret etti. İl Müdürü Uzun, Kırsal Kalkınma Yatırımları için başvuruların devam ettiğini hatırlattı.
Kırsal kalkınma destekleri Düzce’ye işletmeler kazandırıyor
Haber: Düzce İl Enformasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal kalkınmaya destek veriyor. Sektöre modern tesisler kazandırılıyor. 

Düzceli girişimci Ahmet Özer Topçu, “Kırsal Kalkınma Yatırımları Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” kapsamında hibe desteğinden yararlanarak süt işleme tesisi kurdu.

Kaynaşlı ilçesinde faaliyet gösteren işletmeyi ziyaret eden Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıllık yaklaşık bin 870 ton süt işleme kapasitesine sahip işletmede; süt ve kahvaltılık tereyağının yanında kaşar, çeçil, abaza, kolot, çörekotlu, örgü, kekikli, lor, çerkez, sepet, dil peyniri çeşitleri de paketlenip pazara sunuluyor.

İl Müdürü Uzun, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları hibe desteği kapsamında Düzce’ye benzer tesisleri kazandırma gayreti içinde olduklarını belirtti. Uzun, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi Ekonomik Yatırımlar kapsamında 2018 yılında işletmeye 203 bin 592 lira, 2012 yılında ise 74 bin 950 lira hibe ödemesi yaptıklarını söyledi.

Tesisin üretim, paketleme yerleri ile soğuk hava deposunu gezen İl Müdürü Esra Uzun, Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları için başvuruların 19 Şubat tarihine kadar devam ettiğini hatırlattı.

İl müdürü Uzun, "Ekonomik Yatırım konuları kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar, aile işletmeciliği, arıcılık, bilişim, el sanatları, İpek böceği, su ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricilikleri gibi birçok alanda destek verilmeye devam ediyor. Bölgemizdeki işletmeler bu desteklerden yararlanmak için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden gerekli bilgileri alabilirler. Yatırımların artması, istihdamın güçlenmesi ve ekonominin canlanması adına projeleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İşletme ziyaretinde il müdürü Esra Uzun’a Kaynaşlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özgür Kibar, il ve ilçe teknik personeli eşlik etti.
düzce süt işletme destek kırsal kalkınma hibe tarım ve orman