Kırsal kalkınma güç birliğiyle sağlanacak

31 January Sunday, 2021
Iğdır’da hayata geçirilecek kırsal kalkınma projeleri için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı iş birliği içinde çalışıyor.
Kırsal kalkınma güç birliğiyle sağlanacak Haber: Iğdır İl Enformasyon

Hayvancılık, seracılık, arıcılık… Modern yatırımlar, tarım teşkilatının kalkınma ajanslarıyla yaptığı iş birliği ile yükseliyor.

Iğdır’da önemli yatırımlara destek veren Serhat Kalkınma Ajansı yetkilileri, 2021 yılında hayata geçirilecek projeleri değerlendirmek için İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu’yu ziyaret etti.

Kentteki tarım ve hayvancılığın genel durumunun ele alındığı görüşmeye, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Birim Başkanı Sevgi Gündüz ve Iğdır İl Temsilcisi Gizem Coşkun katıldı.

Örtü altı yetiştiricilik, büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve arıcılık gibi sektörlerde yapılacak yatırımların değerlendirildiği ziyarette 2021 yılında Iğdır’da yapılacak projeler konuşuldu. Hayata geçirilmesi planlanan yatırımlarda modern sulama sistemlerinin ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmasının önemine vurgu yapılan görüşmede kırsal kalkınmada sürdürülebilir tarımın sağlanması ortak hedef olarak belirlendi.

Ziyaretin Iğdır tarımı açısından verimli geçtiğini ifade eden İl Müdürü Özkan Yolcu, “Yeni dönemde SERKA ile ortaklaşa daha güzel yatırım ve projelere imza atacağımıza inanıyorum, Genel Sekreter Sayın İbrahim Taşdemir’e ziyaretleri ve projelerimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir de, bölge illerinin kalkınmasının, kamu ve özel sektör işbirliğiyle mümkün olacağını söyledi.
ığdır kırsal kalkınma serka tarım ve orman