Kırsal kalkınma için öncelik bilinçli çiftçi

23 February Tuesday, 2021
Kırsal Kalkınma destek başvuruları ile ilgili Denizlili çiftçileri bilgilendiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü online eğitim toplantılarına da devam ediyor.
Kırsal kalkınma için öncelik bilinçli çiftçi Haber: Denizli İl Enformasyon

Kırsal kalkınma desteklerinden yararlanmak için çiftçilere düşen zamanında ve doğru başvuru yapmak.

Çok sayıda çiftçinin yüzde 50 hibeli desteklemelerden faydalanabilmesi için bilgilendirme çalışmaları yürüten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medyayı ve yerel yayın kuruluşlarını aktif bir şekilde kullanıyor. Üreticilerin ve sektör paydaşlarının karar alma ve destek başvurusu süreçlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantılarında potansiyel yatırımcılara gerekli uyarılar ve hatırlatmalar yapılıyor.  Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla verilen desteklerde kadın ve genç çiftçilere öncelik veriliyor.

Bakanlığın, teknolojinin verimli kullanıldığı modern yatırımlara verdiği öneme değinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, bilgilendirme çalışmalarıyla destek alan çiftçi sayısının her yıl katlanarak arttığını söyledi. Destek almak isteyen üreticilere zamanında ve doğru başvuru yapmanın önemini hatırlatan Erkaya, “Başarılı projelerin desteklendiği bu programda ilimizde şu ana kadar 110 milyon lira tutarındaki yatırım desteklenmiş olup 56 milyon lira yatırımcılara hibe olarak ödenmiştir. Bakanlığımızca desteklenen projeler ile bin 572 kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır. Hibe programına başvurular devam etmekte olup kadınlara ve tarımsal amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine pozitif ayrımcılık tanınmaktadır. Tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular da hibe desteği verilmeye devam etmektedir.” dedi.

Kırsal kalkınma yatırımlarına 3 milyon liraya kadar destek verildiğini ifade eden Erkaya, yatırımcıların son günleri beklemeden ekonomik yatırımlar programında 09 Nisan 2021, altyapı yatırımları programında 23 Mart 2021 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiği konusunda üreticileri uyardı. İl Müdürü Erkaya, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün kapılarının yatırımcılara her zaman, her konuda açık olduğunu da sözlerine ekledi.
denizli kırsal kalkınma destek hibe tarım ve orman