Kırsal kalkınma proje uygulamaları başlıyor

26 February Wednesday, 2020
Kütahya’da kırsal kalkınma proje uygulamaları başlıyor
Kırsal kalkınma proje uygulamaları başlıyor Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13.Etap uygulamaları çerçevesinde hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan 74 yatırımcıya hibe sözleşmesi için tanzim edilmesi gereken evraklar tebliğ edildi.
Başvurusu uygun görülen 74 projenin; 65 adedi çiftlik faaliyetlerini geliştirme,  2 adedi bitkisel ürün işleme, 2 adedi hayvansal ürün işleme, 2 adedi yeni ahır yapımı, 2 adedi yenilenebilir enerji üretimi, 1 adedi de el sanatları projesi olarak gerçekleşti.
İl Proje Değerlendirme komisyonu tarafından uygun bulunan yaklaşık 17 milyon TL değerindeki 74 adet proje ile 105 kişiye istihdam sağlanacak ve yaklaşık 8 milyon TL hibe desteği verilecek. Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık konuyla ilgili olarak  74 adet proje ile Kütahya’nın tarımsal sektörüne ve kırsal kalkınmasına katkıda bulunacaklarını belirtti ve yaklaşık 8 milyon TL hibenin hayırlı olmasını diledi. Özçalık, "Hibe sözleşmesi imzalanarak başlayacak Kırsal Kalkınma Projeleri ile Kütahya’da 20 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilecek " dedi.       
Önümüzdeki günlerde yatırımcılarla imzalanacak hibe sözleşmeleri sonrasında proje uygulamaları başlayacak.