Kırsal kalkınma projesinin çilekleri Osmaniye pazarında

06 June Tuesday, 2023
Osmaniye’de yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilere sulamadan fideye tüm destekler verildi. Tesis edilen çilek bahçelerinde hasat başladı. Lezzetli çilekler yine proje için kurulan pazar yerinde ilk elden satılıyor. Desteklemelerden yararlanan 13 üretici ailelerinin geçimlerini çilek üretiminden sağlamaya başladı.
Kırsal kalkınma projesinin çilekleri Osmaniye pazarında
Haber: Osmaniye İl Enformasyon

Proje hazırlandı, bahçeler kuruldu. Destek alan çiftçiler çileklerini hasat etti, pazara sundu.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi sayesinde çilek yetiştiriciliğiyle tanışan Osmaniyeli çiftçiler aldıkları sonuçtan oldukça memnun.

Proje kapsamında Bahçe, Düziçi ve Hasanbeyli ilçelerinde demonstrasyon bahçeleri kuruldu. Üreticiler desteklemeler sayesinde çilek yetiştiriciliğine sıfır maliyetle başladı. Çilek bahçelerinin tesisi yapıldı. Damlama sulama sistemi ve fideleri proje bütçesinden karşılandı.

Bahçe ilçesinde üretim yapan çiftçileri ziyaret eden Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç projeyle birlikte kentte meyveciliğin güçleneceğini vurguladı.

Açık tarla üretim tekniği ile üretilen çilek, kıyı kesimlerde çilek üretim sezonunun bitmesinden sonra orta ve geç turfanda olarak taze meyve şeklinde pazara sunuluyor. Üretilen çilek Osmaniye pazarında yoğun rağbet görüyor.

Toplam bütçesi 796 bin 250 lira olan projeyle üç ilçede 32,5 dekar çilek bahçesi kuruldu.
osmaniye çilek bahçe destek kırsal kalkınma sulama fide pazar tarım ve orman