“Kırsalda Kadınlara Girişimcilik Çalıştayı”

18 January Friday, 2019
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 2018 yılında Muğla genelinde kadın çiftçilerin sosyo-ekonomik durumları ile eğitim ve proje taleplerinin tespiti amacıyla anket uygulaması yaptı. Buna göre de kırsalda kadın üreticilerin tarımsal potansiyellerini iyileştirmek amacıyla “Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Arttırılması” çalıştayı yapıldı.
“Kırsalda Kadınlara Girişimcilik Çalıştayı” Haber: Selma Erez
Kamera: Uğur Acar
Fotoğraf: Uğur Keleş

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kırsal kadın çiftçilere yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2018 yılında Muğla genelinde kadın çiftçilerin sosyo-ekonomik durumları ile eğitim ve proje taleplerinin tespiti amacıyla 354 kadın çiftçi ile anket çalışması yapıldı. Anketlerin değerlendirilmesi sonucunda kırsalda kadın üreticilerin tarımsal potansiyellerini iyileştirmek amacıyla çalıştay yapılmasına karar verdi.
 
Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı ortaklaşa “Kırsalda Kadınların Girişimcilik ve Örgütlenme Kapasitelerinin Arttırılması” çalıştayını düzenledi.

Çalıştaya, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Muhammed Sevinç ve Ahmet Ejder, GEKA Temsilcileri, akadesmiyenler,sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda yetkili katıldı.
 
Açılışta kadın çiftçiler adına Hatice Demirtaş, GEKA adına Barış Kıyak, İl Müdürlüğü adına İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç konuşma yaptı. Konuşmasında Muğla İli olarak kadın çiftçi çalışmalarında önemli adımlar atıldığını ve her geçen yıl bir ileriye taşıyarak devam ettiklerini ifade etti. Sevinç, 2018 yılı çalışması sonucu doğan bu çalıştayın Muğla Kadın Çiftçisi için önem taşıdığını ve sonrasında yapılacak çalışmalara rehber niteliğinde olacağını ifade etti.
 
Dokuz masadan oluşturulan gruplarda, kadın çiftçilerin kooperatifçilik ve girişimcilik kapasitelerinin arttırılması, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile proje önerileri tartışıldı. Çalıştay sona erdiğinde her masanın çalışma grubunun hazırladığı raporlarının sunumu yapıldı. Tüm bu raporlar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje ekibinin hazırlayacağı genel rapor ile kitap haline getirilerek ileriki bir tarihte yapılacak olan çalıştay sonlandırma toplantısında proje ekibi tarafından sunumu yapılacak.
 
muğla kadınçiftçi çalıtay geka kırsaldakadın