Kıvırcık marul üretiminde Samsun liste başında

07 January Monday, 2019
Samsunlu üretici, Ziraat Mühendisi yeğeninin tavsiyesiyle sera kurdu. Mustafa Akyol, 900 metrekarelik seradan yaklaşık 30 bin kök marul hasat ediyor.
Kıvırcık marul üretiminde Samsun liste başında Haber :Birsen Karabük
Kamera : M.Sinan Çakmak

Mustafa Akyol,Samsun'un Atakum İlçesinde 900 metrekarelik serada üretim yapıyor. Emekli olduktan sonra Ziraat Mühendisi yeğeninin tavsiyesiyle serayı kurdu.Serasında3 yıldır üretim yapan Akyol, seradan ailesinin geçimini sağlayacak geliri elde ediyor.

Serasında salatalık ve marul üreten Akyol, hasat döneminde salatalıkta 19 ton ve marul üretiminde ise 30.000 kök verim alıyor.

Samsun Atakum Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yener Günay da, bu tür projelerde üreticilerin azimli kararlı ve bilinçli olmasının, üretimdeki başarıyı etkileyen en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, teorik ve teknik destek anlamında camia olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ülkemizde istatistiklere göre marul üretimi kıvırcık, göbekli ve aysberg(iceberg) çeşitleri üzerine. En fazla üretim, 185.070 ton ile kıvırcık marul üretimine ait ve Samsun da 19.890 ton kıvırcık marul üretimi ile ilk sıralarda yer alıyor.
 
samsun atakum marul sera üretici