Konya’da fuar heyecanı

20 March Wednesday, 2019
Konya 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Fuarda tarım alanındaki son teknolojiler ve gelişmeler sergileniyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve sektör temsilcilerinin birlikte açılışını yaptığı fuar 23 Mart’a kadar açık kalacak.
Konya’da fuar heyecanı Tahıl ambarı Konya tarım fuarına ev sahipliği yapıyor…
17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın açılışını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve sektör temsilcileri birlikte yaptı.
Bakan Yardımcısı Özkaldı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada tarımsal hasıladaki artışa dikkat çekti.
Özkaldı, "Bakanlık olarak son 16 yılda tarımsal hasılayı 4,5 kat artırdık. Tarımsal ihracatımız 18 kat, tarımsal krediler de 86 kat arttı." dedi.

Özkaldı, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın açılışında, Konya'nın 18 milyon dekar tarım alanıyla Türkiye'nin en büyük ili olduğunu söyledi.

Konya'nın ülke tarım alanının yüzde 8'ine karşılık geldiğine işaret eden Özkaldı, Türkiye'de üretilen 32 üründe Konya'nın ilk üçte yer aldığını dile getirdi.
 Özkaldı, tarım makinelerinin yüzde 65'inin Konya'da imal edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Tarım makinelerinin ihracatının yüzde 45'i Konya'dan gerçekleştirilmektedir. Yaklaşık 165 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Bu, Konya ve ülke tarımı için sevindiricidir. Bakanlık olarak son 16 yılda tarımsal hasılayı 4,5 kat artırdık. Tarımsal ihracatımız 18 kat, tarımsal krediler de 86 kat arttı. Konya denilince akla tarım geliyor. Bu da susuz olmaz. Sulu tarım önceliğimiz. Konya'da bugüne kadar 16 yılda, 19 baraj ile 28 gölet ve sulama tesisleriyle toplamda 740 bin dekar alanı sulamaya açtık."
Açılışın ardından ziyaretçiler fuarda yer alan stantları ilgiyle inceledi…
Tarım alanındaki son teknoloji ürünlerin yer aldığı fuar 19-23 Mart tarihleri arasında açık kalacak.
 
konya fuar tarım tarımsalhasıla