Tarımsal kuraklık enine boyuna ele alındı

15 January Wednesday, 2020
Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısına ev sahipliği yaptı.
Tarımsal kuraklık enine boyuna ele alındı İleriye dönük hedefleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Ziraat Mühendisi Mutlu Şahin tarafından tarımsal kuraklık ve tarımsal kuraklıkla mücadele kapsamında yapılan faaliyetler ile ilgili bir sunum yapıldı ve katılımcıların konuya ilişkin görüşleri alındı.

Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Sadettin Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Meteoroloji İstasyon Müdür Vekili Nevzat Erdoğan, DSİ 45. Şube Müdürü Ahmet Elbasan, İl Özel İdaresi Tarım Hizmetleri Müdürü Mehmet Işıldar, Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Serkan Ünlü, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Babacan, İlçe Müdürleri ile diğer kurum temsilcileri katıldı.

Öte yandan çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla Sazlıca Kasabasında “Kuraklık ve Sulama Sistemleri” konulu eğitim toplantısı düzenlendi. Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında kuraklık ve sulama sistemleri ile ilgili çiftçilere eğitim verildi.
 
Eğitim çerçevesinde  Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa ÇINAR çifçilere;küresel ısınma, tarımsal kuraklık, etkin ve verimli sulama sistemleri hakkında bilgi verdi.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi