Koruma altındaki Anadolu yaban koyunlarının sayısı artıyor

12 July Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün nesli tükenmekte olan Anadolu yaban koyunları için yaptığı koruma ve üretme çalışmaları sonucunda sayılarının 800'ü geçtiği bildirildi.
Koruma altındaki Anadolu yaban koyunlarının sayısı artıyor Türkiye yaban hayatının sembol hayvanlarından biri olan Anadolu yaban koyunlarının sayısı 800'ü geçti.

Geçtiğimiz yıllarda nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban koyunları Tarım ve Orman Bakanlığının titiz çalışmasıyla korunuyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, geçmiş yıllarda nesli tükenmekte olan Anadolu yaban koyunları için yapılan koruma ve üretme çalışmaları sonucunda sayılarının 800'ü geçtiğini bildirdi.  

Çokçetin, sosyal medya hesabından Anadolu yaban koyunlarının fotokapana yansıyan görüntülerini paylaşarak, "Yalnızca ülkemize özgü bir tür olup 1960'ların sonlarında nesli tükenmek üzereyken yapılan koruma ve üretme çalışmaları sonucu günümüzde sayıları 800'ü geçti" ifadelerine yer verdi.
Anadolu yaban koyunu koruma yaban hayvanı doğa fotokapan dkmp tarım ve orman