Kovid 19’a karşı denetimli mücadele

26 March Thursday, 2020
Dünya çapında salgın hastalığa neden olan Kovid 19 virüsüne karşı Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Bu hassas dönemde gıda denetimlerini arttıran gıda kontrol görevlileri işletmeleri titizlikle denetlerken işletmecileri de bilgilendirdi.
Kovid 19’a karşı denetimli mücadele Haber: Aksaray-Kütahya-Iğdır İl Enformasyon
Aksaray’da bilgilendirme eşliğinde denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı Koronavirüse karşı gıda denetimleriyle de savaş açtı.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli denetim ekipleri çalışmalarını kent merkezinin yanında ilçelerde de aralıksız sürdürüyor.

İl Müdürü Bülent Saklav’ın da katıldığı denetimlerde; el hijyeni, personelin sağlığı, alet ekipman ve işletme dezenfeksiyonu, maske-bone-eldiven kullanımı, hijyen bariyerleri, havalandırma, açıkta gıda satışı yapılmaması titizlikle incelendi.

İşletme sahiplerine Coranavirüsten Korunmak İçin 10 Altın Kural  konulu afiş de dağıtan ekipler “EVDE KAL AKSARAY” uyarısı yaptı.

Haber: Kütahya İl Enformasyon
Kütahya’da koronaya karşı gıda güvenliği

Birçok kentte aralıksız sürdürülen gıda denetimleri Kütahya’da da titizlikle yapıldı.

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla market, şarküteri ve unlu mamuller üretimi yapan işyerlerinde hijyen tedbirleri konusunda denetlemeler yapıldı.

Gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi için bu dönemde daha yoğun yapılan çalışmalarla işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
 
Iğdır’da gıda denetim ekipleri koronavirüse karşı mesaide

Tüm yurtta koronavirüsle mücadele için yapılan çalışmalara Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri de yaptıkları sıkı denetimlerle destek oluyor.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek, işletme çalışanlarını bilinçlendirmek için; yapılan denetimler sırasında, mücadele kapsamında uyulması gereken temizlik ve hijyen kurallarının basılı olduğu broşürler de dağıtılıyor.
 
Kent genelinde yürütülen gıda denetimlerine İl Müdürü Özkan Yolcu da katıldı.

Bu virüsle mücadelenin ulusal bir seferberlik olduğunu vurgulayan Yolcu, “Bu beladan da kurtulmanın en temel  yolu hijyen, temizlik, kalabalık ortamlardan uzak durarak ve zorda kalmadıkça evden dışarı çıkmamaktır. Tükettiğimiz gıdaların güvenirliliği de üretildiği ve satıldığı ortamların hijyenik olmasına bağlıdır. Bizlerde bu yönde her türlü denetim ve uyarılarımızı aralıksız yapmaktayız. Vatandaşlarımızın gıda ile ilgili şikâyetlerini ALO 174 hattını arayarak ihbar etmeleri gerekmektedir” dedi.
koronavirüs tarım ve orman güvenilir gıda gıda denetim hijyen aksaray kütahya ığdır