Köylü kadınların ‘girişimcilik’ başarısı

25 February Friday, 2022
Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı köylerde yaşayan kadınlar istiridye mantarı üretimiyle başarıya ulaştı. Alım garantili üretilen mantarların ilk hasadı yapılırken, köylü kadınlar aile ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor.
Köylü kadınların ‘girişimcilik’ başarısı Afyonkarahisar Bayat Kadın Kültür Evi öncülüğünde köydeki kadınlar istiridye mantarı üretmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl demene üretimi yapılan istiridye mantarı Bayat’ın tüm köylerine dalga dalga yayılıyor. Kadınların ürettiği alım garantili istiridye mantarı büyük rağbet görüyor.

Bayat Kadın Kooperatifi Üyesi Elif Süheyla Bodur Bayat’ı bir mantar üssü haline getirdiklerini belirterek, “Sonra fark ettik ki aslında birçok kadın buraya gelmek, burada üretmek istiyor. Onlar için de köylerde birçok tesis kurduk. En güzel tarafı köylerde üretilen bu mantarlar için alım garantisi veriyoruz. Kadınlar üretim yaptıktan sonra bu mantarları nereye satacağız diye kesinlikle düşünmüyorlar. Sonuna kadar arkalarındayız. Bayat’ın bütün köylerine ulaşmayı hedefliyoruz. Kadınlarımız için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Mantar üreticisi kadınlar da hem üretime hem de aile ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı mutlular.
Afyonkarahisar mantar bayat kadın kooperatif