Köyünde meyve yetiştiriciliğinin önderi oldu

04 September Tuesday, 2018
İnternetten öğrendiği aşı yöntemiyle ağaçlarını çoğaltarak kaliteli meyve üreten Çaycumalı çiftçi köyünde önder oldu.
Köyünde meyve yetiştiriciliğinin önderi oldu Çaycuma ilçesinde meyve yetiştiriciliği yapan Resul Yıldırım, internetten öğrendiği bilgilerle "aşı" yöntemiyle ağaçlarını çoğaltarak, köyünde meyvecilikte önder oldu.

Yıldırım, üniversite eğitimini tamamlamasının ardından kendilerine ait bahçelere bodur meyve dikmeye karar verdi.
Diktiği meyve ağaçları, internet aracılığıyla öğrendiği bilgilerden faydalanarak "aşı" yöntemiyle çoğalttı.

Yaptığı üretimle örnek olan Yıldırım, kendisinin ardından diğer köylünün de meyve yetiştiriciliğine başladığını belirtti.

Yıldırım, köydeki diğer yetiştiricilerle her türlü bilgi paylaşımını karşılık beklemeksizin sağladığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bölgemizde de şu an meyveciliğe yoğun bir talep var. Komşularımız olsun, arkadaşlarımız olsun şu an bahçe yapmaya başladılar. Bu konuda güzel bir yol kat ettik. Bu bölgede ticari olarak kimse meyve dikmemişti. Ben ilk başladığımda ticari olarak kiraz bahçesi yaptım. Başlangıcım bu olmuştu. Birilerine önder olmakta kolay değil mutlaka o işi iyi yapmak zorundasınız. Bilgi ve tecrübe bakımından bizde bu yolda ileri seviyede tecrübe kat ettik. Şu an hiç bir yardım almadan sıfırdan bir bahçe kurup, gelişmesini, gübrelemesini, ilaçlaması konusunda kendimizi yetiştirdik."
 
Çaycuma meyve bahçesi aşı önder çiftçi