Köyünde yaşamak isteyene hayvan desteği

14 September Monday, 2020
Gaziantep’te “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında hayvancılıkla uğraşan çiftçilere küçükbaş hayvan desteği verilecek.
Köyünde yaşamak isteyene hayvan desteği Haber: Gaziantep İl Enformasyon

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin protokol imza töreni ve tanıtım toplantısı Gaziantep’te yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, Gaziantep Valiliği, Ziraat Bankası ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürüttüğü proje ile köylerde hayvancılığın arttırılması hedefleniyor.

Bölgenin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık açısından gelişmesinde bu projenin önemli katkı sağlayacağını belirten Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, küçükbaş hayvan varlığını her etapta 100 bin adet arttırılarak 2022 yılının sonunda Gaziantep’te toplam küçükbaş hayvan varlığının 500 bin adet artması hedeflediklerini dile getirdi.

Hayvancılık işletimlerine verilecek küçükbaş hayvan desteği ile küçükbaş hayvancılık işletmelerinin ölçeklerini büyütmek, ildeki ve ülkemizdeki küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarıyla bölgesel kalkınmanın sağlanması, yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması amaçlanıyor. Yetiştiricilere uygun şartlarla kredi sağlanmasını da kapsayan projenin istihdamı da arttırması bekleniyor.
gaziantep küçükbaş hayvan proje destek tarım ve orman