Koyunların müzik keyfi

01 February Friday, 2019
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Yusuf Toruç, merada koyunlarını otlatırken saz çalıp türkü söylüyor. Toruç’a göre “müzikle birlikte hayvanlar daha iyi yayılıyor, daha uyumlu ve de daha verimli”
Koyunların müzik keyfi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanarak küçükbaş hayvancılıkla uğraşmaya başlayan Yusuf Toruç’un en büyük tutkusu müzik. 15 yıldır müzikle ilgilenen Yusuf Toruç, hayvanlarıyla ilgilenirken de sazını elinden bırakmıyor.

Kastamonu Bozkurt’a bağlı Sarıçiçek Köyünde yaşayan Toruç, gerek hayvanlar otlarken gerekse ahırda hayvanlarına türkü ziyafeti veriyor.

Toruç, “Devletimiz sağ olsun, güzel teşvikleri var. Ben de çocukluk hayalim olan besicilik için girişimde bulundum. Yerimi kiralayıp koyun ve keçilerimi aldım. Huzurlu, mutlu şekilde yaşantımı sürdürüyorum. Canım sıkılınca müzikten kopmamak için sazımı elime aldım ve türkü söylemeye başladım. Bu sırada farklı noktalarda otlayan hayvanlarımın başımda toplandığını gördüm. O günden bu yana bir araya toplamak için çaba sarf ettiğim hayvanları şimdi oturduğum yerde müzik sayesinde rahatça topluyorum. Sazımı elime alıp çalmaya başlayınca daha düzenli şekilde yayılıp otluyorlar, etrafımda dolaşıyorlar. Bu da verime olumlu katkısı oluyor. Gurbette yaşayan, tarım ve hayvancılığa meraklı vatandaşlarımız kendilerini çürütmesin, gelsinler buralara. Her yer mera, dağlar taşlar boş. Devletimizin çok güzel destekleri var. Türkiye'de hayvancılığın gelişmesi lazım." ifadelerini kullandı.

kastamonu koyun müzik saz bozkurt