Küçük çoban Şevki ödüllendirildi

04 February Thursday, 2021
Sosyal medyada ilgi odağı olan küçük çoban Şevki’ye ödül geldi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’, hayvancılık hakkında bilgiler aktaran küçük çoban Şevki Savran'ı, 5 anaç sakız koyun ve tablet ile ödüllendirdi.
Küçük çoban Şevki ödüllendirildi Şevki Savran, Türkiye onu 12 yaşında hem yöresel konuşması hem de verdiği bilgiler ile tanıdı. Okula giden Savran boş vakitlerinde ailesine yardımcı olmak için çobanlık yapıyor. O sırada abisi Sabri Savran o anları kaydedip internette paylaşıyor. Kısa sürede ilgi odağı haline gelen Savran, verdiği bilgiler ile de takdir gördü.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği TÜDKİYEB, Savran’ı ödüllendirdi. Savran’a 5 anaç sakız koyunu ve internet dahil tablet verildi. Birlik Başkanı Nihat Çelik, Şevki Savran’ı takdir ettiklerini ancak eğitimini aksatmaması gerektiğini belirtti. "Onun hem okuluna devam etmesi, derslerinden arta kalan zamanda da ailesine yardımcı olabilmek için abisiyle koyunların bakım ve otlatılması işini yapması takdire şayan bir iştir. Herkese de örnek olacak bir davranıştır. Biz Şevki evladımızın merada olduğu dönemlerde de 4,5G meraya uyumlu, internete bağlanabilen, özellikle eğitim çalışmasını yapabileceği bir tableti de bugün kendisine hediye ediyoruz." diye konuştu.

Ödüllerin tesliminin ardından Şevki Savran “Bize verdiği tabletten dolayı da teşekkür ederiz. Tabletten derslerime daha iyi gireceğimi düşünüyorum. Elimden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağım. Koyunlardan da üretmeye devam edeceğiz. 5 sakız cinsi anaç koyun hediye etti. Bir tanesi ikiz kuzulu, bir tanesi tek. Can sağlığıyla mutlu, huzurlu bir hayat sürdürmeye devam etmek istiyoruz.” dedi.
Balıkesir çoban şevki fenomen besici tüdkiye